« terug naar vorige pagina

Medisch Advies voor op reis en vaccinaties

 

U kunt bij ons terecht voor reizigersadvisering, een medisch advies op maat voor uw vakantie of zakenreis. Als huisarts met volledige kennis van uw medische dossier kunnen wij beter dan andere, commerciële bureaus zorgen voor een individueel advies.

Let wel: de mogelijkheid voor reizigersadvies is uitsluitend bedoeld voor patiënten ingeschreven in de praktijk van dokter Kuik & Vingerhoets of de praktijk van dokter Frenken.

Wat houdt een reisadvies in?

  • algemene adviezen t.a.v. gezondheid en hygiëne
  • individuele adviezen afgestemd op uw gezondheidstoestand
  • specifieke adviezen t.a.v. vaccinaties of medicijnen
  • het geven van evt. geadviseerde vaccinaties

Bij het reisadvies wordt rekening gehouden met uw medische gegevens samen met uw exacte reisbestemming en reisomstandigheden.

Een reizigersadvies is geen overbodige luxe voor verre reizen. Maar ook voor landen waarvan u het niet zou verwachten (bijv. Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Kroatië en Turkije) worden onder bepaalde omstandigheden vaccinaties geadviseerd. Zo komt in bepaalde bosrijke gebieden van Duitsland bijvoorbeeld een ernstige vorm van hersen(vlies)ontsteking overgebracht door tekenbeten voor.

Het is daarom van belang dat wij over gegevens van uw reisroute, accommodatie en reisomstandigheden beschikken.

Het reizigersadvies wordt afhankelijk van uw zorgverzekering geheel of gedeeltelijk vergoed.

De tarieven voor reizigersadvisering per persoon per nieuwe reis zijn per 2023:

  • Consult 24,50 euro (exclusief kostprijs vaccinaties)
  • Consult annuleringskosten 24,50 euro
  • Consult langverblijf/complex verblijf 37 euro (exclusief kostprijs vaccinaties)
  • Herhaalconsult/informatieconsult 14,50 euro

De beoordeling of het een complex advies betreft is aan dokter Kuik (bijvoorbeeld een uitgebreide reis over diverse landen of uitgebreide medische problematiek).

Voor een reizigers advies kunt u een afspraak maken. Vraag het speciale formulier bij onze assistente of vul de online vragenlijst in. Vermeld wanneer en welke vaccinaties u gehad heeft op het formulier of geef het gele vaccinatie boekje af. Plan de afspraak tijdig, minimaal 6 weken voor uw reis.

Het reizigersspreekuur wordt gesuperviseerd door dokter Kuik.